A BMS-X az ABS érzékelők, valamint a szögsebesség-érzékelő (dőlésszög-érzékelő) adatait figyelembe véve összehasonlítja az első és hátsó kerék sebességét, és ezáltal észleli a hátsó kerék kipörgését. A motorvezérlés ilyen esetekben csökkenti a hajtónyomatékot a gyújtáspozíció, a befecskendezés és a fojtószelep-pozíció szabályozásával.
A korábbi BMW Motorrad ASC rendszerektől eltérően a motorkerékpár bedöntöttségét is bonyolult érzékelőrendszer határozza meg, a DTC kipörgésgátlóval tanúsított vezérlési viselkedés figyelembe vételével. A DTC egyénileg igazodik az egyes menetprogramokhoz, ezáltal mindig maximális biztonságot nyújt vezetés során.
Bár a kipörgésgátló értékes segítség és hatalmas biztonsági nyereség gyorsuláskor, az ABS-hez hasonlóan a DTC sem képes felülírni a fizika törvényeit. A helyzet téves megítélése vagy a motorozás során vétett hibák szélsőséges esetekben bukással végződhetnek. A DTC (dinamikus kipörgésgátló) segítséget nyújt azonban a dinamikus vezetési opciók jobb, de mindenekelőtt biztonságosabb kihasználásában. A DTC (dinamikus kipörgésgátló) ki is kapcsolható különleges körülmények között, pl. versenyeken.
+ További információk

Még több technológiai részlet

spinner