A xenon-technikával előállított jellegzetes, kékes színezetű fény nagyjából kétszer olyan erős, mint a halogénizzók fénye.
A motorkerékpárokhoz tervezett fényszórótükör hengeres takaróidoma azt szolgálja, hogy ne hozzon létre szórt fényt, és ne vakítsa el a szembe jövőket. E megoldásnak köszönhetően sokkal hatékonyabban és egyenletesebben világítja meg az utat sötétben és rossz látási viszonyok között. Ennek köszönhetően hamarabb felismerhetők a vészhelyzetek. A forgalom többi résztvevője is könnyebben észleli a motorost.
A xenonizzó a gázkisülés elve alapján állít elő fényt. Az elektródák között keletkező szikra hatására „ionizált gáztömlővé” válik a belsejében lévő xenongáz, és áram folyik át rajta; s az áram hatására a gáz világítani kezd. Az előállított fény mennyisége és sűrűsége egyaránt nagyobb, mint a hagyományos halogénizzóké. A xenonfény színösszetétele nagyon hasonlít a természetes napfényére, ezért sokkal jobb látási viszonyokat nyújt a motoros számára.
A BMW Motorrad tompított xenonfényszórója újabb mérföldkő a motorok aktív biztonságának és komfortjának javítása felé vezető úton.
+ További információk

Még több technológiai részlet

spinner