Biztonságos motorozás a három vezérlőfunkciónak köszönhetően

Az új ACC három vezérlőfunkcióval rendelkezik. A Dinamikus Sebességtartó Automatika (DCC) szabályozza a motoros által beállított haladási sebességet. Az Aktív Sebességtartó Automatika (ACC) távolságszabályozó a motoros által az elől haladó járműhöz képest beállított távolság figyelembevételével szabályozza a kiválasztott sebességet. Kanyarokban is biztonságos motorozást tesz lehetővé: Az ACC használata esetén a kanyarodási vezérlés szükség esetén automatikusan csökkenti a sebességet, így a motoros kényelmesen bedöntheti a járművet. A fékezés és a gyorsulás dinamikája a bedöntés fokozásával korlátozódik, így garantált a stabilitás és a biztonság.

Az ACC teljes irányíthatóságot biztosít: a felelősség továbbra is a motorosé, aki bármikor beavatkozhat.

+ További információk

Egyszerűen beállítható

A sebesség és az elől haladó járműtől való távolság egy a kormányon található gombbal, kényelmesen állítható be. A távolság három fokozatban állítható, a kívánt sebesség 30 és 160 km/h érték között adható meg – a beállított érték a TFT-kijelzőn látható.

A kétféle szabályozási lehetőség – „kényelmes” és „dinamikus” – kiegyensúlyozottabb vagy dinamikusabb gyorsulást és lassulást tesz lehetővé.

A távolságszabályozó kikapcsolható, így a Dinamikus Sebességtartó Automatika (DCC) sebességszabályozó külön is használható. Ez utóbbi 15 és 220 km/h között automatikusan szabályozza a kívánt sebességet.

+ További információk

A műszaki adatokról részletesebben

spinner