A biztonságos motorozás egyik elengedhetetlen feltétele, főleg piros lámpánál való várakozáskor és parkoláskor, hogy biztosan meg tudjon támaszkodni lábaival a motoros. A stabilitást lényegében az alábbi tényezők befolyásolják:
  • A motorkerékpár magassága: az enduro motorok teljes magassága például nagyobb hosszú rugóútjaik és egyéb tényezők miatt.
  • A motorkerékpár tömege és súlypontja: a BMW-motorkerékpárok súlypontja általában nagyon alacsonyra kerül.
  • Az ülés első részének szélessége: a BMW Motorrad modelljein elöl keskenyebb az ülés. Ez megkönnyíti a leszállást a motorról.
Minél szélesebb az ülés, annál nagyobbnak kell lennie a terpeszívhossznak. Ez azt jelenti, hogy ugyanannál az ülésmagasságnál előfordulhat, hogy az egyik ülésről kényelmesen eléri a talajt a motoros, a másikról viszont csak pipiskedve, a lábujjaival. Mindez az ülésszélességtől függ. A BMW Motorrad ezeket a szempontokat figyelembe veszi ülései tervezésekor, így jól el lehet érni róluk a talajt, és kényelmesek is.
A BMW motorkerékpárok ülésmagassága kétféleképpen csökkenthető. Az egyik lehetőség a rugóstag és a teleszkópvilla-külsőcsövek fokozatmentes állítása. Ezt maga a motoros is elvégezheti. A másik módszer a gyári, alacsonyított kivitel megrendelése.
A külön szegmensekből felépülő üléseknél állítható a vezetőülés magassága. Ez néhány egyszerű lépésben, szerszám nélkül megvalósítható anélkül, hogy csorbát szenvedne az ülőkényelem. Ezzel a módszerrel akár 30 milliméterrel is csökkenthető az ülésmagasság.
A BMW Motorrad ezenkívül különböző magasságú üléseket (alacsony ülés, alacsony párnázatú vagy magas ülés, extra párnázatú ülés) kínál motorjaihoz. Ezek az ülések közvetlenül gyárilag, felár nélkül rendelhetők meg. Utólag, opcionális tartozékként is meg lehet rendelni őket. Segítségükkel 30-40 mm-rel módosítható az ülésmagasság.
+ További információk

Még több technológiai részlet

spinner