GYIK.

Jó tudni.

Évente nagyjából 40 000 motoros zarándokol el a BMW Motorrad Days-re. Szeretnél te is közéjük tartozni? Itt találod a választ a leggyakoribb kérdésekre. 

Gyakran ismételt kérdések.
 • A BMW Motorrad Days Európa egyik legnagyobb motoros találkozója, ahol tesztmotorozási lehetőségek, izgalmas bemutatók, élőzenés fellépések, partik, a legújabb modellek bemutatói és a BMW Motorrad ajánlatai várják a látogatókat. A találkozót minden évben Garmisch-Partenkirchenben rendezik meg, és mintegy 40 000 látogatót vonz több mint 40 országból.

 • A bajorországi Garmisch-Partenkirchenben, a Hausbergbahn parkolójában.

  A rendezvény pontos címe: Am Hausberg, 82367 Garmisch-Partenkirchen.

 • Bizonyos programokra, pl. a tesztvezetésre vagy az Enduro Parkba a helyszínen „Rider’s Pass” kártyát kell kiváltani, amely a regisztrációt követően feljogosít az adott programon való részvételre.

 • A motoros programok egy részéhez szükséged van egy „Rider’s Pass” kártyára, amely a regisztrációt követően feljogosít az adott programon való részvételre. A „Rider’s Pass” kártyát a helyszínen, pl. az információs pultoknál szerezheted be.

  Kérjük, vedd figyelembe, hogy ezeken a programokon kizárólag az adott motorkerékpárra érvényes motorkerékpár vezetői engedéllyel (a nem EU-tagállamok állampolgárai nemzetközi motorkerékpár vezetői engedéllyel), személyazonosító igazolvánnyal, valamint hiánytalan motoros védőruházatban vehetsz részt.

  A motoros védőruházat a következőkből áll: ECE 22 jelöléssel ellátott motorkerékpáros sisak, (fedett ujjas) motoros kesztyű, motoros csizma/cipő (nem tornacipő) és (legalább a háton és a térden) protektorokkal ellátott motoros ruházat (kabát és nadrág). Ha valamelyik biztonsági felszerelésed hiányzik, sajnos nem vehetsz részt a programon.

 • Igen, vezetett tesztmotorozásainkon kipróbálhatod a BMW legújabb modelljeit. Erre a helyszínen jelentkezhetsz. A tesztkör megkezdése előtt be kell szerezned a „Rider’s Pass” kártyát. Ezt pl. az információs pultoknál teheted meg.

  Kérjük, vedd figyelembe, hogy ezeken a programokon kizárólag az adott motorkerékpárra érvényes motorkerékpár vezetői engedéllyel (a nem EU-tagállamok állampolgárai nemzetközi motorkerékpár vezetői engedéllyel), személyazonosító igazolvánnyal, valamint hiánytalan motoros védőruházatban vehetsz részt.

  A motoros védőruházat a következőkből áll: ECE 22 jelöléssel ellátott motorkerékpáros sisak, (fedett ujjas) motoros kesztyű, motoros csizma/cipő (nem tornacipő) és (legalább a háton és a térden) protektorokkal ellátott motoros ruházat (kabát és nadrág). Ha valamelyik biztonsági felszerelésed hiányzik, sajnos nem vehetsz részt a programon.

 • A helyszínen bekerített kempinghelyeket alakítunk ki. Sátrat, matracot és hálózsákot neked kell hoznod. A sátrakat nem őrizzük. Kérjük, hogy ne hagyj őrizetlenül értéktárgyakat, készpénzt, hitelkártyákat stb. a sátorban, mert ezekért nem vállalunk felelősséget. A sátrakat mindenki a saját felelősségére állítja fel.

  Kérjük, vedd figyelembe, hogy a rendezvény területén és közelében nincsenek lakóautók számára alkalmas parkolóhelyek. Lakóautóval az „Am Wank” kempinget vagy a Grainauban lévő kempinget veheted igénybe (díjköteles, áram- és vízellátással rendelkezik).

  Nem szeretnél kempingezni? A garmisch-partenkircheni turisztikai iroda segít neked a szállásfoglalásban:

 • A rendezvény területén kora reggeltől késő estig sokféle étel és ital kapható (vegetáriánus, vegán, bajor és nemzetközi ételek).

 • A BMW Motorrad Days a gyerekeket is szeretettel várja! A kicsik számára játékpályákkal és különböző programokkal (ugrálóvár, arcfestés stb.) készülünk.

 • Már maga a BMW Motorrad Days helyszínére vezető út is rendkívüli élményt nyújt. Bármelyik irányból jössz is, a Werdenfelser Land festői hegyeit átszelő, kanyargós országutakon érkezel. Garmisch-Partenkirchen vidékén szinte lehetetlen megállni, hogy ne tegyen extra köröket az ember. Összegyűjtöttük neked a legjobb útvonalakat.

  A BMW Motorrad Days tömegközlekedéssel is elérhető. A Deutsche Bahn járatai közvetlenül elszállítanak Garmisch-Partenkirchen pályaudvarára, a Zugspitzbahn „Hausberg” megállója pedig a rendezvény helyszíne előtt található.

 • A kempingezők közvetlenül a kempinghelyek mellé parkolhatnak motorkerékpárjaikkal. Ezenkívül az Alpspitzstraße és az Eisstadion mellett vannak további parkolóhelyek. Autók számára sajnos nincsenek kijelölt parkolóhelyek, kérjük, használd a település nyilvános parkolóit.

 • Esténként ingyenes buszjáratok indulnak a környező szállodákból a BMW Motorrad Days helyszínére és vissza. A menetrendekről és útvonalakról az információs pultoknál, valamint a rendezvény helyszínén, a buszfordulóknál kihelyezett táblákról tájékozódhatsz.

 • A rendezvény területén tilos a segway, a drónok, a fegyverek, drogok, éghető folyadékok és egyéb veszélyes anyagok, tűzijátékok stb. használata. Azokon a területeken, ahol nagy a tömeg, illetve a rendezvényszervező által külön megjelölt területeken ezenkívül tilos a palackok, poharak, korsók, italosdobozok és az üvegből vagy más törékeny, szilánkokra törhető vagy különösen kemény anyagból készült egyéb tárgyak használata is. Kérjük, tartsd be a helyszín és a kemping házirendjét is.

 • Alapvetően arra kérünk, hogy mindig – különösen éjszaka – legyél tekintettel a többi vendégre. Tilos a hangszórók és az audioberendezések használata. Kérjük, tartsd be a helyszín, a kemping és a park házirendjét is.

 • A kisméretű és kifogástalan állapotban lévő, állványos faszenes grillek és gázfőzők használhatók, amennyiben nem áll fenn fokozott tűzveszély vagy nem zavar másokat a szag- vagy a füstképződés. Kérjük, tartsd be a kemping házirendjét.

 • Felhívjuk a figyelmed, hogy a BMW Motorrad Days rendezvényen általunk megbízott hivatásos fényképészek és filmes stábok lesznek jelen. Azzal, hogy a rendezvény területére lépsz, visszavonhatatlanul és térítésmentesen hozzájárulsz ahhoz, hogy fényképeken, élő közvetítéseken, kép- és hangfelvételeken szerepeljen a képed és a hangod. Ezeket a felvételeket a szervező vagy annak képviselői a rendezvényhez kapcsolódóan készítik, és belegyezésed adod ahhoz, hogy ezek minden jelenlegi és jövőbeli médiumban (különösképpen hang- és képhordozók, valamint digitális terjesztés formájában, pl. az interneten) felhasználhatóak.

 • Kutyák kizárólag a szabadtéri területeken és pórázon tarthatók. A harci kutyák a harci kutyákra vonatkozó bajorországi rendeletnek megfelelően alapvetően ki vannak tiltva. Kivételt képeznek a vakvezető és segítőkutyák.

 • A helyszínen vásárolhatsz emlékbe hivatalos BMW Motorrad Days pólókat, kapucnis felsőket és sapkákat.

 • A rendezvény területén mozgáskorlátozottak részére kialakított parkolóhelyek és toalettek is vannak. A legtöbb sátor és rendezvényhelyszín alapvetően akadálymentesen megközelíthető.

spinner