MEGKÖZELÍTÉS ÉS SZÁLLÁS

Minden, ami egy felejthetetlen utazáshoz kell.

Itt foglaltuk össze számodra az érkezéssel, a szállodákkal és a sátorhelyekkel kapcsolatos legfontosabb információkat. Ha ezt elolvasod, nem lesz több akadálya, hogy elutazz a BMW Motorrad Days-re.

ÚTVONALRA VONATKOZÓ TIPPEK

Kétségtelen, hogy a festői szépségű hegyek között megrendezésre kerülő BMW Motorrad Days páratlan élményt nyújt. Már a helyszínre vezető úton is élvezheted a kanyargós utakat, amelyek közül összegyűjtöttük neked a legjobbakat.

+ További információk

Útvonalak.

Északi útvonal – „hazai pályánk” a csodaszép Elő-Alpokon keresztül vezet.

Münchent elhagyva, déli irányba, a hegyek felé kell haladni. De nem egyenesen, hiszen természetesen vár ránk néhány pompás látnivaló. Kezdjük a Starnbergi-tóval. A víz csodaszép, tiszta időben festői látványt nyújt a háttérben magasodó Alpokkal.

Starnberget elhagyva az út az andechsi kolostor felé folytatódik, amelynek kitűnő sörét immár Németország határain túl is ismerik. A kolostort 1423 és 1427 között építették, és napjainkban is bencés szerzetesek lakják. Néhány kilométerre innen található a Starnbergi-tónál kicsit kisebb, de ugyanolyan gyönyörű alpesi panorámával büszkélkedő Ammer-tó. Vess egy utolsó pillantást a tóra, majd Weilheimon keresztül folytasd az utad Kochel felé. A Kochel-tó és a Walchen-tó között elterülő festői vidékről indul Dél-Németország egyik leghíresebb motoros útvonala, a Kesselberg.

Széles és keskeny kanyarok váltakoznak, 9 km-en 240 méter a szintemelkedés, röviden: tökéletes a pálya. Nem csoda, hogy a múlt évszázad elején, valamint a 20-as és 30-as években autó- és motorversenyeket tartottak itt. Napjainkban nyugodtabb körülmények között közlekednek errefelé: élvezik a kanyarokat és a bal oldalon elterülő Wachel-tó látványát. Mindenképpen megér egy fényképet! Kérjük, vedd figyelembe, hogy a Kesselberg hétvégenként és ünnepnapokon le van zárva a motorosok előtt. Innen már csak néhány kilométert kell kapaszkodni hegynek felfelé, jobbra kell fordulni Garmisch-Partenkirchen irányába, következik az utolsó egyenes – nehogy elfelejts közben rápillantani a Kochel-tóra – és máris megérkeztünk Garmisch-Partenkirchenbe.

Déli útvonal – a leghosszabb utunk: Dél-tiroli hangulat és a Magas-Alpok.

Bolzano felől Merano irányába kell haladni falvak, tehenek és mezők mellett. Dél-Tirol kanyarokban éppoly gazdag, mint kiváló ételekben és italokban. Javasoljuk, hogy tarts hosszabb szüneteket, és ismerkedj meg a vidékkel, az emberekkel és a kulináris finomságokkal.
Utána kapaszkodj fel a hegyre, előtted a kanyarok! Vár a Jaufen-hágó – számtalan kanyarral, szerpentinnel és emelkedővel – és nem utolsósorban az Alpok vidékének lenyűgöző panorámájával. Mindenképpen ajánljuk azoknak, akik még nem keltek át a Jaufen-hágón. A hágó után újabb klasszikus következik: Sterzingtől (Vipitenótól) a Brenner-hágóhoz, az Alpok egyik legfontosabb közlekedési útvonalához vezet az út.

Azután a következő célpont Innsbruck. Először a Bergisel síugrósáncot pillanthatjuk meg, amelynek rendkívül mozgalmas a története. 1964 és 1976 között használták a téli olimpiai játékokon, most egy étteremnek ad otthont, és természetesen lenyűgöző innen a kilátás. Ha megnéztük, felejtsük is el Innsbruckot, és haladjuk tovább végső célunk, Garmisch-Partenkirchen felé. Elsőként itt is egy síugrósáncot pillanthatunk meg, amely a Négysáncverseny kiemelkedő eseményéről, az Újévi versenyről híres.

Keleti útvonal – az ünnepi játékairól ismert Salzburgból a Großglockneren keresztül a motorosok központjáig.

Ennek az útvonalnak már a kiindulási pontja is felér egy csodával: Salzburg. A világörökség része, az erődítmény, a város klasszikus és kortárs építészete: itt aztán bőven akad látnivaló. És ez még csak a kezdet. A festői Zell am See mellett elhaladva megkezdjük a felkapaszkodást a Magas-Alpok egyik legcsodálatosabb hágójára, a Großglockner Hochalpenstraße panorámaútra. 48 km 36 kanyarral és emelkedés 2504 méterre – különösen kiemelkedő látványosság minden motoros számára. A hágót egyébként csak májusban nyitják meg és teszik szabaddá a hótól. A legszebb helyen, a Hochtornál mindenképpen érdemes megállni és megcsodálni a lélegzetelállító kilátást – ha az időjárás is úgy akarja.

Az ereszkedő szakasz egyébként nem kevésbé látványos: egy rövid lienzi megálló után egyre inkább a Dolomitok vonzzák a tekinteteket, az út pedig ismét hegynek felfelé vezet. Felbertauernen keresztül – jobb kéz felől természetesen kilátással a Großglocknerre – és a Jochbergen át Wilder Kaiser irányába kell haladni. Először azonban átkelünk még a világ egyik leghíresebb síterepén: Kitzbühelen. A Hahnenkammon végighaladó Streif sí-versenypályája a világ egyik legigényesebb síterepe. Az út Kufsteinen keresztül visz tovább; a Tegernsee mellett és az Elő-Alpokon keresztül vezet végső célunk irányába: Garmisch-Partenkirchen felé.

Nyugati útvonal – az Alpok mentén, kilátással a Zugspitzére.

Lindauból indulunk. A háttérben már láthatóak a Magas-Alpok hófödte csúcsai. Az első szakasz a Boden-tó partján vezet Bregenz felé. Ezen a festői helyszínen található a világ legnagyobb tószínpada. Az út a Bregenzi-erdőn keresztül vezet, folyamatos emelkedőkkel és nagyszerű hegyi panorámával. Egymás után bukkannak fel bájos apró falvak a keleti irányba haladó kellemes úton, amelynek egy szakasza a Lech folyó mentén vezet. És itt látható ennek a szakasznak a leglátványosabb hágója, a Hahntennjoch. A Pfafflar és Imst településeket összekötő útvonal 13,9 km hosszú, a hágó magassága 1894 méter.

Imsttől ismét kényelmesebben folytatódik az út addig, amíg jobb kéz felől fel nem bukkan a méltóságteljes Zugspitze látványa. Fellélegezhetünk: itt van Németország legmagasabb hegye, mindjárt odaérünk Garmisch-Partenkirchenbe. Előtte azonban következzen még további két látnivaló: először a kristálytiszta Plansee. Az útvonal közvetlenül a part mentén vezet, szélcsendes napokon a hegyek csodálatosan visszatükröződnek a tó sima felületén. Néhány kilométer után pedig bal kéz felől feltűnik az ettali kolostor. A barokk bencés apátságot 1330-ban alapították, és megéri megtekinteni. Különösen a barokk orgonát és az épület kupolájának szépen kidolgozott freskóit érdemes megcsodálni. Gyakorlatilag a kanyar után pedig már fel is bukkan Garmisch-Partenkirchen.

Kérdésed van?

Garmisch-Partenkirchen felkészült a nagy sportrendezvényekre és a turistákra. Rendszeresen tartanak itt újévi síugróversenyt, sívilágkupát és különböző fesztiválokat, a Werdenfelser Land üdülőhelyén tehát a világ minden tájáról ide érkező motorosok számára is van elég hely. Utazásod optimális megtervezésében szívesen segít neked a garmisch-partenkircheni turisztikai információs iroda. A csapat segít neked szállást találni, így minden adott lesz ahhoz, hogy tökéletes legyen a hétvégéd a BMW Motorrad Days rendezvényen. A rendezvény helyszínének címe:

 

BMW Motorrad Days

Hausberg

82467 Garmisch-Partenkirchen

 

Továbbá: A környék szállodáit érintik a különböző rendezvények buszjáratai.

+ További információk

Ezek érdekelhetnek még:

spinner