Változik a fékrendszer

2020. december 1-től az itt bemutatott jármű Brembo fékrendszer helyett előreláthatóan másik gyártó (adott esetben eltérő megjelenésű) fékrendszerével kerül kiszállításra.

A következő túrád kezdete.

Az R 1250 RS a tökéletes motor arra a célra, ha hosszú útszakaszon szeretnél felgyorsulni. A Sport kivitelnek köszönhetően ez már első pillantásra feltűnik. A Pro váltóasszisztens még egyszerűbbé teszi a váltási műveletet, hiszen a kuplungkar itt nem játszik szerepet. Hála a Dynamic ESA és a Pro menetprogramok extrának, csak a legfontosabbra kell összpontosítanod − a motorozási élményre. A biztonság és a kényelem az ABS Pro funkcióból és az intelligens vészhívóból (Magyarországon egyelőre nem elérhető) álló komfortcsomagnak köszönhetően sosem szenved csorbát. A Keyless Ride funkcióval időt takarítasz meg: nincs más dolgod, mint nyeregbe pattanni, és elindítani az R 1250 RS motort. 

+ További információk
Style Sport

A Style Sport változat fehér színben csak úgy vonzza a tekinteteket. Nem beszélve a kiváló minőségű anyagokról és felületekről. A Sport felirat, a nagy, színes matricák és a kiváló minőségű nemesacél komponensek teszik teljessé a sporttúramotor extravagáns, optikai könnyedséggel jellemezhető megjelenését.

Dynamic csomag

A Dynamic csomag a jármű sportos tulajdonságait emeli ki, emellett nagyobb fokú biztonságról gondoskodik. Az extra felszereltséghez tartoznak a következők: Pro menetprogramok, ABS Pro, DTC dinamikus menetstabilizáló, DBC fékezéssegítő és HSC Pro hegymeneti segéd, Pro váltóasszisztens, valamint nappali menetfény és LED-irányjelző.

Pro menetprogramok

A Pro menetprogramok révén a motorkerékpár alkalmazási területe tovább bővíthető, és különféle menetkörülményekhez és alkalmazási célokhoz igazítható. A gázadás mellett egyéb funkciók − ABS szabályszerű viselkedése, DTC dinamikus menetstabilizálás, DBC fékezéssegítő és a Dynamic ESA beállításai − összehangolására is sor kerül.

Pro váltóasszisztens

A Pro váltóasszisztens majdnem minden terhelési és fordulatszám-tartományban lehetővé teszi a tengelykapcsolókar nélküli fel- és visszakapcsolást. Ezáltal érezhetően csökkenti az átkapcsolási időt, tehermentesíti a tengelykapcsolót használó kezet, egyúttal nagyobb komfortról, dinamikáról és motorozási élményről gondoskodik.

ABS Pro

Az innovatív ABS Pro funkció révén a motorkerékpár még a bedöntés közbeni fékezésnél is uralhatóvá válik motorosa számára. Mivel az érzékelők a dőlésszöget is mérik, a féknyomás még kanyarmenetben is jól kontrollálható. A jármű kevésbé hajlamos a felegyenesedésre, így a motoros precízebben kordában tudja tartani.

LED irányjelző

Csillogó megjelenés: a vonzó, fehér üvegű LED-irányjelzők keskeny dizájnja és modern fénytechnológiája igen meggyőző. Gyorsabban lépnek működésbe a hagyományos izzóknál és jóval hosszabb az élettartamuk. Emiatt az utcai közlekedésben látványos biztonsági pluszt jelentenek.

Dynamic ESA

A Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment − elektronikus futóműállítás) stabilabb és még biztonságosabb menettulajdonságokat garantál. A rendszer a menetállapottól és a terheléstől függően automatikusan szabályozza a rugóstagok csillapítását és rugó-előfeszítését, valamint minden felületen a legnagyobb fokú kényelmet és a motor bedöntött helyzetében is a legnagyobb vonóerőt biztosítja.

Sport ülés

A 20 mm-el magasabb és keskenyebb sportülés az aktív üléspozíciónak köszönhetően támogatja a sportos motorozási stílust. Különösen alkalmas magas növésű motorosok számára, hiszen a kényelmes térdszög a motorosnak érezhetően nagyobb ülési kényelmet, ezáltal több gondtalan kilométert biztosít a hosszú utakon is.

Kulcsnélküli indítás

A kulcsnélküli indítás funkciónak köszönhetően a járműkulcs kezdettől a zsebben tartható. A kulcs nélküli rendszer ugyanis rendkívül komfortos, és a motoros mindössze pár gombnyomással, könnyedén elindíthatja járművét. Ily módon a kormányzár és az üzemanyagsapka is kireteszelhető. Egyszerű a mottó: csak ülj fel, és indíts el a motort!

HP sport kipufogó

Abszolút tökéletesség – kiváló minőségű, titánból készült, karbon véggel slip-on kipufogó adja a motor öblös hangját és sportos kinézetét. Az Akrapovič műhely által kifejlesztett sportkipufogó súlya kevesebb, mint a széria kipufogóé.

HP mart alkatrészekből álló készlet

A HP mart alkatrészekből álló készlet kiváló minőségű, kétszínű alkatrészekkel és a HP jelöléssel emeli ki a motorkerékpár exkluzív, sportos karakterét. Az eloxált alumíniumból készült speciális mart alkatrészek különösen nagy értéket képviselnek.

Nagyobb túrakényelem kettesben.

Az R 1250 RS kiválóan alkalmas kétszemélyes túrákhoz. A tárolókapacitás-bővítés és az egyéb testreszabási lehetőségek révén Te és utasod mindent megkapsz, ami az utazásodhoz kell. Így gyorsan célhoz érhettek, és a megfelelő kiegészítő felszerelésnek (pl. Navigator VI) köszönhetően sosem tévesztitek el a megfelelő irányt. A kibővített menetprogramok és további opciók segítenek a gondtalan és kényelmes célba érésben.

+ További információk
Blackstorm metál fényezés

Az alapmodell Blackstorm metál fényezése különösen dinamikus és erőteljes külsővel ruházza fel a motort. A hengerfej-védők metál matt achátszürke, a kerekek matt aszfaltszürke színűek.

Komfort csomag

A Komfort csomaggal a fedélzeten átélheted a motorozási élmény és a biztonság ideális összefonódását, hiszen a túrán még inkább hangsúlyt kap a kényelem. A készlet részei: abroncsnyomás-ellenőrző (RDC), kényelmes, fűtött markolat a hűvösebb évszakokban való motorozáshoz, valamint krómozott kipufogó-rendszer.

Túra csomag

A Túra csomag a hosszabb utazásokat is fantasztikus élménnyel társítja. Erről a következő extra funkciók gondoskodnak: csomagtartó-váz, sebességszabályozó, Dynamic ESA, Keyless Ride és a navigációs rendszer előkészítése.

Csomagtartó-váz

A fekete, porszórt acélból készült stabil csomagtartó-vázra egyszerűen és biztonságosan rögzíthetők a túradobozok.

Navigáció előkészítése

A kormányon található, tartóból és foglalatból álló navigációs előkészítés a BMW Motorrad Navigator biztonságos rögzítésére és a gép kezelési koncepciójába való beépítésére szolgál. A navigációs rendszer és a Connectivity funkciók kezelése kényelmesen, a bal oldali kormányszerelvényen található multi-controller segítségével végezhető.

Dynamic ESA

A Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment − elektronikus futóműállítás ) stabilabb és még biztonságosabb menettulajdonságokat garantál. A rendszer a menetállapottól és a terheléstől függően automatikusan szabályozza a rugóstagok csillapítását és rugó-előfeszítését, valamint minden felületen a legnagyobb fokú kényelmet és a motor bedöntött helyzetében is a legnagyobb vonóerőt biztosítja.

Pro menetprogramok

Az opcionális Pro menetprogramok révén a motorkerékpár alkalmazási területe tovább bővíthető, és különféle menetkörülményekhez és alkalmazási célokhoz igazítható. A gázadás mellett egyéb funkciók − ABS szabályszerű viselkedése, DTC dinamikus menetstabilizálás, DBC fékezéssegítő és a Dynamic ESA beállításai − összehangolására is sor kerül.

ABS Pro

Az innovatív ABS Pro funkció révén a motorkerékpár még a bedöntés közbeni fékezésnél is uralhatóvá válik a motoros számára. Mivel az érzékelők a dőlésszöget is rögzítik, a fékezési nyomás még kanyarmenetben is jól kontrollálható. A jármű robusztus jellege kevésbé érvényesül, és a motoros precízebben kordában tudja tartani.

Nappali menetfény

A markáns kialakítású LED-es nappali menetfény nagyobb biztonságot nyújt a közúti közlekedésben. A korszerű LED-technológiának köszönhetően javítja a motorkerékpár láthatóságát. A komfortos automatikus funkció mellett a nappali menetfény manuálisan is aktiválható, továbbá összetéveszthetetlen külsejével is hódít.

Intelligens vészhívó

Az intelligens vészhívó balesetnél automatikusan értesíti a BMW Callcentert a mentési lánc mielőbbi aktiválásához. A funkció tájékoztatást nyújt a jármű pozíciójáról, és lehetőség szerint beszélgetést indít az érintettel. A rendszer manuálisan is aktiválható, például a közlekedés többi résztvevőjének segítése céljából. Az intelligens vészhívó jelenleg Magyarországon nem elérhető, így nem rendelhető.

Túrakoffer, metál matt aszfaltszürke színben

A bal oldalra felszerelhető kiváló minőségű, kemény, 32 literes túrakoffer bőséges helyet kínál a csomagok vagy a bukósisak számára. A metál matt aszfaltszürke fedéllel ellátott cseppálló koffer zárható és tökéletes kísérőnek bizonyul rövidebb és hosszabb utakon is.

Topcase, 30 l

This waterproof plastic topcase offers enough space for a helmet with its volume of 30 litres. The lid, which is available in Granite grey metallic matt or Racing red, and the soft-close hinges, which allow the lid to be lowered gently, underline the high-quality appeal. The maximum payload is 5 kg. 

BMW Motorrad Navigator VI

A Navigator VI funkcióval nemcsak a túramotorozás szerelmesei találják meg a számításukat. A rendszer használatával az útvonaltervezés gyerekjáték, és számos olyan kiegészítő funkciót is kínál, amelyek minden túrát valódi élménnyé varázsolnak. Az öthüvelykes, vízálló érintőképernyő még közvetlen napsugárzás mellett is nagyon jól leolvasható és biztosítja a kellő áttekintést.

Elegánsabb köntösben a következő útra.

Bármi is az úti célod − az oda vezető út kényelmes és nagy figyelmet kelt. A BMW Motorrad egyedi megjelenésű, Spezial kiegészítői felruházzák motorkerékpárodat azzal a szükséges plusszal, ami még kedvezőbbé teszi az összbenyomást.

+ További információk
Style Exclusive

Exclusive kivitelben a jármű nemes, igen kifejező  metál imperiálkék lakkozásával hódít. Az Exclusive felirat, a nagy, színes csíkok és a kiváló minőségű hardverkomponensek teljessé teszik a magabiztos, stílusos megjelenést.

Komfort csomag

A Komfort csomaggal a fedélzeten átélheted a motorozási élmény és a biztonság ideális összefonódását. Hiszen a túrán még inkább hangsúlyt kap a kényelem. A készlet részei: abroncsnyomás-ellenőrző (RDC), kényelmes, fűtött markolat a hűvösebb évszakokban való motorozáshoz, valamint a krómozott kipufogó-rendszer.

Dynamic csomag

A Dynamic csomag a jármű sportos tulajdonságait emeli ki a közúton, és emellett nagyobb fokú biztonságról gondoskodik. Az extra felszereltséghez tartoznak a következők: Pro menetprogramok, ABS Pro, DTC dinamikus menetstabilizáló, DBC fékezéssegítő és HSC Pro hegymeneti segéd, Pro váltóasszisztens, valamint nappali menetfény és LED-irányjelző.

Pure tankbetét

Az üveggyöngyszórásos technikával kezelt, nemesacélból készült Pure tankbetét a tank középső burkolatának tartós, matt csillogású felületet kölcsönöz.

Nappali menetfény

A markáns kialakítású LED-es nappali menetfény nagyobb biztonságot nyújt a közúti közlekedésben. A korszerű LED-technológiának köszönhetően javítja a motorkerékpár láthatóságát. A komfortos automatikus funkció mellett a nappali menetfény manuálisan is aktiválható, továbbá összetéveszthetetlen külsejével is hódít.

Krómozott kipufogórendszer

A kiváló minőségű, krómozott leömlő és kipufogó tökéletes és tartós összhatásról gondoskodik.

LED irányjelző

Csillogó megjelenés: a vonzó, fehér üvegű LED-irányjelzők keskeny dizájnja és modern fénytechnológiája igen meggyőző. Gyorsabban lépnek működésbe a hagyományos izzóknál és jóval hosszabb az élettartamuk. Emiatt az utcai közlekedésben látványos biztonsági pluszt jelentenek.

Option 719: Classic mart alkatrészekből álló készlet

Az exkluzív Option 719 kiegészítök közé tartozó Classic mart alkatrészekből álló készlet az értékes, ezüstszínű alkatrészeknek köszönhetően egyedi megjelenést képvisel. Az eloxált alumíniumból készült speciális mart alkatrészeknél nagy hangsúlyt kaptak a részletek; ezek az alkatrészek exkluzív értéket képviselnek. Az Option 719 márkajelölés a motorkerékpár minőségi mivoltát is hangsúlyozza.

Option 719 − Classic kerekek

Az Option 719 exkluzív, kétszínű, kontrasztosan mart Classic kerekei meghatározó dizájnelemek. Tökéletesen illeszkednek az Option 719 és a HP többi speciális alkatrészének klasszikus megjelenéséhez, és csúcsminőségű felületi bevonatuknak köszönhetően a legkifinomultabb minőségi igényeket is kielégítik.

Option 719

Nincs barkácsolás, nincs meglepetés, nincs kompromisszum. Az Option 719 teljesen személyre szabott és a legnagyobb minőségi igényeknek is megfelelő motorral ajándékoz meg. Az Option 719 olyan csúcsminőségű, egyedi megjelenésű különleges felszereléseket kínál, mint a mart alkatrészekből álló készletek és speciális fényezések. Ezeket akár extraként is megrendelheted.

Kezdettől fogva nagy figyelmet fordítunk a jármű átfogó megjelenési képébe történő harmonikus illeszkedésre, így minden alkatrész tökéletesen beépíthető a járműkoncepcióba, a motornak egységes és exkluzív megjelenést kölcsönözve.

A BMW Motorrad által képviselt fejlesztői szakértelem és a komplex gyártási folyamatok kölcsönhatása, kézenfogva a nagy hagyományokkal rendelkező kézműves munkával új szintre helyezi az értékeket és az exkluzív megjelenést. Konfigurátorunk segítségével a legmagasabb szintre helyezheted motorkerékpárodat a speciális kiegészítőkkel, és közvetlenül azoktól kapod meg összeszerelve a motort, akik azt a legjobban ismerik. Tőlünk.

+ További információk

Option 719.

Az Option 719 révén kiváló minőségű, mart alkatrészekből álló készletekkel, exkluzív speciális fényezéssel és kerekekkel leszel gazdagabb. Közvetlenül a gyárból beszerzett alkatrészekkel teljesen személyre szabhatod R 1250 RS motorkerékpárodat.

+ További információk
Option 719 Stardust metál speciális fényezés

Az Option 719 Stardust metál speciális fényezés exkluzív, különösen nemesnek ható csillogást kölcsönöz a motorkerékpárnak. A fény beesési szögétől függően mindig újabb izgalmas részletek jelennek meg. A prémium megjelenést a motorspoiler és a nemesacél középső tankborítás egészíti ki.

Option 719 ülés

Az Option 719 ülése előkelő sötétbarna színű. Finom tapintásával, visszafogott márványosságával, igényesen munkált díszítő varrásaival, valamint elegáns steppelésével tűnik ki. Option 719 logóval ellátott hímzett textilzászlócska egészíti ki az exkluzív dizájnt. Az ülés fűthető és széria a ülés magasságát kínálja.

Option 719 Classic kerekek

Az Option 719 exkluzív, kétszínű, kontrasztosan mart Classic kerekei meghatározó dizájnelemek. Tökéletesen illeszkednek az Option 719 és a HP többi speciális alkatrészének klasszikus megjelenéséhez, és csúcsminőségű felületi bevonatuknak köszönhetően a legkifinomultabb minőségi igényeket is kielégítik.

Mart alkatrészekből álló készlet.

HP mart alkatrészekből álló készlet

A HP mart alkatrészekből álló készlet kiváló minőségű, kétszínű alkatrészekkel és a HP jelöléssel emeli ki a motorkerékpár exkluzív, sportos karakterét. Az eloxált alumíniumból készült speciális mart alkatrészek különösen nagy értéket képviselnek.

Option 719 Classic mart alkatrészekből álló készlet

Az exkluzív Option 719-hez tartozó Classic mart alkatrészekből álló készlet az értékes, ezüstszínű alkatrészeknek köszönhetően egyedi megjelenést képvisel. Az eloxált alumíniumból készült speciális mart alkatrészeknél nagy hangsúlyt kaptak a részletek; ezek az alkatrészek exkluzív értéket képviselnek. Az Option 719 márkajelölés a motorkerékpár minőségi mivoltát is hangsúlyozza.

AZ R 1250 RS TARTOZÉKAI

HP alkatrészek.

HP sport kipufogó

Abszolút tökéletesség – kiváló minőségű, titánból készült, karbon véggel szerelt slip-on kipufogó adja a motor öblös hangját és sportos kinézetét. Az Akrapovič műhely által kifejlesztett sportkipufogó súlya alacsonyabb, mint a széria kipufogóé.

Csomagtartó rendszerek.

Túrakoffer és topcase

The high-quality, hard-shell touring case with 32 litres and 31 litres volumes provide ample space for luggage or a helmet. The splash-proof cases are lockable and are the perfect travel companion for short or longer tours. The covers can be opened wide and facilitate loading. With a payload of up to 10 kg, the sturdy hard-shell suitcases have plenty of room. The recommended maximum speed with suitcases mounted is 180 km/h. Practical options are the waterproof liners, which are perfectly matched to the touring case.

The waterproof plastic topcase with a volume of 30 litres provides enough space for a helmet. The cover, which is optionally available in asphalt grey metallic matt, Black storm metallic or Light white uni, and the soft-close hinges, which enable a gentle lowering of the cover, underline the high quality impression. The maximum payload is 5 kg.

Túrakoffer és topcase belső táska

A túradobozokhoz és a topcase-hez illő belső táskák rendet tesznek csomagjaid között és megkönnyítik a be- és kipakolást. A hordfogantyú és a vállpánt segítségével a táska gyorsan kézre esik és problémamentesen szállítható. Praktikus részlet még a háromoldalon körbefutó cipzár és a hálós leválasztás a fedélen.

Kis méretű tanktáska, 5-9 liter

A strapabíró, poliuretán bevonatú poliészterszövetből készült, kisméretű tanktáska a rövid kirándulások ideális kísérője. A vízhatlan főrekesz belső zsebbel, a külső táska, a 9 literre bővíthető méret, a hordfogantyú és a levehető vállpánt mind olyan praktikus megoldások, melyek minden hétköznapi igényt kielégítenek.

Dizájn

Option 719 állítható lábtartók

Az alumínium lábtartók három pozícióban állíthatók és az ergonómiai előnyök mellett a legnagyobb kényelmet biztosítják. Ez az exkluzív Option 719 kiváló minőségű mart alkatrész kiválóan beállítható a sportos motorozási stílushoz és különböző magasságú motorosokhoz, így akár döntött helyzetben is még jobb irányíthatóságot biztosít.

Option 719 állítható lábkarok

Az exkluzív Option 719 Classic alumínium lábkarok állíthatók és a motor klasszikus karakterét hangsúlyozzák. Megfelelően beállítva a lábkarok a motor nagyobb mértékű megdöntése esetén is finoman kezelhetők. Az Option 719 logóval ellátott kiváló minőségű mart alkatrészek tovább növelik a motorkerékpár értékét.

Option 719 Classic hengerfej

Az exkluzív Option 719 hengerfej ezüst kinézetével meghatározó dizájnelem. Az eloxált alumíniumból készült, kiváló minőségű mart elem a boxermotort helyezi előtérbe. Az exkluzív speciális alkatrészeken az "Option 719" felirat látható, amely kiemeli a motor minőségi karakterét.

Ergonómia és kényelem.

Ülések

Magas ülés, fekete:

A fekete színű 30 mm-el magasabb ülés különösen a magasabb növésű motorosoknak megfelelő. A kényelmes térdszög a motorosnak érezhetően nagyobb ülési kényelmet biztosít és így több gondtalan kilométert hosszú utakon is.
 

Alacsony ülés, fekete:

A 30 mm-el alacsonyabb fekete ülés megkönnyíti a fel- és leszállást, valamint javítja a talaj elérését.
 

Sport ülés, fekete:

A fekete sportülés magasabb és keskenyebb a szériaüléshez képest és az aktív üléspozíciónak köszönhetően támogatja a sportos motorozási stílust. A 840 mm-es ülésmagasság és az 1.875 mm-es terpeszívhossz magasabb motorosoknak különösen megfelelő.

Színezett szélvédő

A színezett szélvédő kiemeli a jármű sportos karakterét. A karcálló bevonat tartós átláthatóságról gondoskodik. A méret és a forma megfelel a széria szélvédő paramétereinek.

Navigáció és kommunikáció

BMW Navigator VI

A multifunkcionális Navigator VI segítségével az útvonaltervezés gyerekjáték lesz. A 16 GB memóriával és öthüvelykes érintőképernyővel rendelkező rendszer mindig a helyes utat mutatja. A körkörös polarizációs szűrőnek (CPOL) köszönhetően a vízhatlan kijelző közvetlen napsugárzás esetén is kiválóan olvasható. Az okostelefonhoz hasonló házban található nagy felbontású képernyő megmutat minden fontos információt, és minden helyzetben megadja a szükséges áttekintést. A számos kiegészítő funkció a tervezést és az utat izgalmas élménnyé varázsolja. A személyes preferenciák alapján létrehozhatók útvonalak, hogy élvezni lehessen a motorozást a kanyarokkal tarkított és alacsony forgalmú mellékutakon. Ismeretlen terepen a rendszer felkínálja a „körtúra” opciót, amely végül megbízhatóan visszavezet a kiindulási ponthoz. A BMW Motorrad kommunikációs rendszeréhez kapcsolódó bluetooth-kapcsolat és az opcionális Smartphone Link alkalmazás lehetővé teszi a multimédiás tér tiszta élvezetét: a navigációs útmutatások, a telefonbeszélgetések, a zenehallgatás, valamint az időjárás-előrejelzések vagy forgalmi információk letöltése nem jelenthetnek problémát. A navigációs előkészítéssel olyan további funkciók is rendelkezésre állnak, mint az „Én motorom”, ilyenkor a vezérlés a kormányon található multi-controller segítségével is elvégezhető. Aki az előre telepített térképadatok mellett döntött, mindig aktuális információkat kap a térkép élethosszig tartó ingyenes frissítése révén.

Biztonság.

Bukócső

A polírozott nemesacélból készült robusztus bukócső megbízhatóan védi a henger környékét a sérülésektől anélkül, hogy korlátozná a motor dönthetőségét. A stabil csőszerkezet akár nagyobb ütéseket is elbír és aszfalton képes megvédeni a motorkerékpárt a súlyosabb sérülésektől.

spinner